Over halvdelen af aktiviteterne i kulturåret bliver gratis

Kulturhovedstad 2017 har nu skaffet så mange midler, at det er lykkes at gøre en lang række af arrangementerne med fri entré

På onsdag offentliggøres det endelige program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, men allerede nu kommer arrangørerne med en glædelig nyhed. Over halvdelen af arrangementerne bliver gratis for gæsterne.

Det kan kun lade sig gøre, fordi det er lykkes at skaffe hele 91 mio. kr. fra fonde, sponsorer og EU. Den store opbakning glæder kvinden i spidsen for kulturåret.

- Uden det stærke engagement, som vores lokale sponsorer og samarbejdspartnere har bidraget med, ville det ikke have været muligt at levere det omfattende program, som vi nu glæder os til at offentligøre, siger adm. direktør for Aarhus 2017, Rebecca Matthews, i en pressemeddelelse.

Læs også Oh Land: Randers kommer til at være mit andet hjem

Aarhus 2017 forventer at involvere 3500 frivillige i aktiviteter og projekter i løbet af året, og de er således også stærk medvirkende til, at så mange arrangementer kan holdes gratis.

- Vi oplever, at der er stor opbakning til ambitionen om, at kultur og kunst kan være med til at transformere et område og skabe en stærkere profil som en region, der er værd at besøge, studere, investere i og handle med, siger direktøren.