Østjyske museer strides

Det er faldet Silkeborg Kunstmuseum for brystet, at ARoS i Århus planlægger udstilling med Silkeborg-kunstneren Asger Jorn.

ARoS Århus Kunstmuseum vil i 2011 præsentere de besøgende for en stor særudstilling med kunstneren Asger Jorn. Men i Silkeborg raser man over de planer, skriver JP Århus.

Silkeborg Kunstmuseum er nemlig Danmarks Asger Jorn-museum, og derfor mener direktøren, at det århusiankse museum går på strandhugst hos sine naboer.

- Senest har jeg den 25. september været oplægsholder og diskuteret vores erfaringer med internationalt samarbejde på et stort seminar arrangeret af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Jeg har meddelt, at mit museum meget gerne vil deltage med en stor international særudstilling, fordi Århus som kulturhovedstad vil gavne hele regionen. Derfor finder jeg det underligt, at mens vi deltager i samarbejdet om Århus som kulturby 2017, føler ARoS sig ikke forpligtet til at samarbejde den modsatte vej, siger direktør for Silkeborg Kunstmuseum, Jacob Thage, til avisen.