Østjyske borgmestre tror på udvidelse af motorvej E45

Transportministeren mener ikke, der i øjeblikket er penge til alle anlægsprojekter, men det får ikke de østjyske borgmestre til at tvivle på en udvidelse af E45

03:54

1 af 2

Det trafikale pres på de østjyske motorveje er større end nogensinde, og de østjyske borgmestre ser frem til en udvidelse af E45, også selvom transportminister Hans Christian Schmidt (V) tirsdag tvivler på, hvor mange projekter der er penge til.

- De (tallene red.) viser meget tydeligt, at vi har trængselsproblemer på E45, og det bliver kun værre, indtil man får lavet en udvidelse af strækningen hele vejen fra Randers til Horsens, og særdeles den strækning der går mellem Aarhus og Skanderborg, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Man skal jo kigge på, hvor har man den største gevinst ved at lave en investering, det gælder også, når staten prioriterer anlægsressourcer, og her er der bare fuldstændig entydigt en businesscase, der siger, at vi skal have lavet den udvidelse, hvis vi skal skabe udvikling og vækst i det østjyske, fortsætter han.

Trafikken på E45 er steget meget

Han slår samtidig fast, at man i Aarhus har en klar forventning om, at hvis der skal prioriteres, så kommer E45 i første række.

I Skanderborg er borgmester Jørgen Gaarde (S) også sikker på, at E45 bliver udvidet inden for den nærmeste fremtid.

- Jeg er egentlig ikke så bekymret. Det der står der i meddelelsen (fra ministeren red.), det er, at ja der er et begrænset antal kroner at dele ud, men det projekt vi står med på E45, det er ganske overskueligt. Det er noget med at bruge midtersporet til udvidelse, og det er vi ret sikre på, at vi kan få til at lykkes, siger han.

På mandag mødes Business Region Aarhus med transportministeren, og her tror Jørgen Gaarde på at få en god dialog med ministeren, som, han er sikker på, vil give resultater.

I videoen øverst på siden kan du se interview med både Jørgen Gaarde og Jacob Bundsgaard.