Østjyder tvivler mere end andre

Mere end 30 procent har endnu ikke besluttet sig

Der er dobbelt så mange tvivlere blandt østjyderne som i resten af befolkningen. En ud af tre har endnu ikke besluttet, hvor krydset skal sættes.

Andelen af østjyder, der er i tvivl om, hvad de vil stemme ved det kommende valg, er dobbelt så høj, som i resten af landet. Det viser DR Østjyllands regionale meningsmåling, hvor Jysk Analyse har spurgt 1069 østjyder om deres politiske tilhørsforhold.

  - Hele tvivlergruppen er jo umådeligt interessant for partierne. For dem som allerede nu klokkeklart siger, hvem de vil stemme på, de er svære at flytte. Men dem, der ikke endelig har afgjort det endnu, de kan. Nogen kan rykkes lidt, mens andre er parat til noget helt nyt, lyder analysedirektør Jørgen Hallers egen fortolkning på analysens resultat.

De mange tvivlere gør Østjylland til en meget interessant region for partierne at rette deres opmærksomhed mod, for her kan der hurtigere vindes vælgere.

 

Ud af tvivlerne har to ud af tre derudover angivet, hvad de kunne forestille sig at stemme, men den sidste tredjedel har endnu ikke taget beslutning om, hvilket parti eller hvilken kandidat, de kan ende med at støtte.

- Men der er dog en overvægt af vælgere, der måske kunne ende med at stemme på Venstre, men som ikke har besluttet sig endnu, og de kan jo risikere at gå til et andet parti, siger Jørgen Haller fra Jysk Analyse.

Kilde: DR Østjylland