Østjyder cykler råddent

Et stigende antal cyklister er ligeglade med færdselsreglerne

00:44

1 af 2

De kommende dage bliver der på TV 2 | ØSTJYLLAND sat fokus på en cykelkultur i Østjylland, hvor man i stigende grad blæser på reglerne.

Mange cyklister i især Aarhus kører på fortovene, på gågaderne, over fodgængerovergange og over for rødt:

- Der er mange cyklister, der tror, de er hævet over færdselsloven, hvilket absolut ikke er tilfældet, siger Mikael Larsen, der er leder af Operativ Færdsel hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at kulturen blandt cyklisterne er blevet værre:

- Så skal man dreje, og så kører man lige hen over fodgængerfeltet - og skulle der komme en gående på tværs, så får de lige en finger og noget skældud, siger han.

Og undskyldningen fra cyklisterne er tit den samme:

- Jeg havde lige lidt travlt, sådan lyder svaret i hvert fald fra de fleste af de cyklister, TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med.

Har du oplevet tilfælde, hvor østjyder cykler råddent? Eller et sted, hvor der tit er problemer med cykelkulturen? Eller synes du måske com cyklist, at det er okay at bryde loven? Så skriv til os på cykelkultur@tv2oj.dk

TV 2 | ØSTJYLLAND sætter fokus på cyklisterne, der kører råddent, i nyhedsudsendelserne mandag, tirsdag og onsdag klokken 19.30. I videoen øverst på siden kan du se eksempler på rådden cykling.