Øget sikkerhed dyr for lufthavn

Aarhus Lufthavn i Tirstrup bygger om og ansætter tre ekstra medarbejdere på grund af skærpede regler for håndbagage.

Nye internationale skærpede regler for, hvad man må tage med i et fly som håndbagage, har tvunget Aarhus Lufthavn på Djursland til at udvide medarbejderstaben med tre samt at gennemføre en mindre ombygning i lufthavnens område for sikkerhedskontrol.

- Vi har indkøbt 40.000 gennemsigtige plastposer, hvori særlig håndbagage skal lægges. Desuden har vi været nødt til at ansætte yderligere tre medarbejdere for at kunne gennemføre sikkerhedskontrollerne. Endvidere vil vi bygge lidt om i sikkerhedsområdet, så de rejsende får mulighed for at forberede sig i køen herunder med henstillepladser, siger lufthavnsdirektør Ole Paaske til Jyllands-Posten.

De skærpede sikkerhedsregler gælder i alle EU's 25 lande og er kommet i stand efter, at britisk politi for nogle måneder siden afslørede et komplot, hvor terrorister ville smugle eksplosive væsker om bord på fly for at bringe dem til sprængning.

De nye regler betyder, at passagerer kun må have håndbagage, som måler 56 centimeter gange 45 centimeter gange 25 centimeter med. Samtidigt må man kun tage en liter væske med om bord, dog er varer købt efter sikkerhedstjekket i lufthavnen undtaget.