Nyt pasningstilbud bliver konkurrent til SFO

SFO'erne er overraskede og opfordrer den nye konkurrent til samarbejde

02:25

1 af 2

AGF og flere omegnsklubber bliver nu konkurrent til skolernes SFO'er med et nyt pasningstilbud, der handler om fodbold, fodbold, fodbold.

De første reaktioner fra SFO'erne er overraskelse, men også et ønske om samarbejde med den nye konkurrent.

- Vi vil blive en konkurrent til den almindelige SFO, men det er ikke det, der er det primære for os. Det primære for os er, at børnene fra 1.-3. klasse kan spille en masse fodbold, siger Rene Frost fra IF Lyseng Fodbold.

Hos en af de SFO-ordninger, der kan blive ramt af det nye tilbud, opfordrer man til samarbejde på og uden for banen.

Fodboldfritid som alternativ til SFO

- Jeg tror, at samarbejde er nødvendigt. Jeg tror ikke, at idrætsklubberne alene kan løfte den fulde opgave, og jeg tænker, at der er børn, som idrætsklubberne ikke så godt kan rumme. I et samarbejde tror jeg, at vi kan rumme flere børn, siger Laila Nielsen, der er indskolingsleder på Holme Skole.

- Hvis vi skal sætte det sort-hvidt op, behøver vi ikke hjælp fra skolens SFO, men vi vil rigtig gerne samarbejde med skolens SFO, for jeg er sikker på, at vi kan lave et godt tilbud også sammen med dem, siger Rene Frost fra IF Lyseng Fodbold.

Indskolingslederen Laila Nielsen erkender, at det nye pasningstilbud kan betyde færre børn i SFOen på Holme Skole, og dermed også færre penge at drive SFO for.

Se hele indslaget om det nye fritidstilbud i videoen ovenover.