Nyt håb om adoption

Ombudsmanden vil nu gå ind i den stærkt omdiskuterede sag om en seksårig pige, der skal bortadopteres til en fremmed familie.

En 6 årig pige i Nimtofte står til at skulle fjernes fra sin plejefamilie. Det har adoptionsnævnet besluttet. Men i dag fik familien nyt håb.

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, Venstre, SF og de Radikale i Århus byråd mener, at planerne om at fjerne pigen skal stilles i bero.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har fortalt har pigens plejeforældre, Per Og Inge Bornemann haft den 6 årige pige i pleje siden hun var 10 måneder gammel. Plejeforældrene vil gerne adoptere pigen men det har myndighederne givet afslag på. Derfor står hun nu til at skulle fjernes.

Den nye udvikling skyldes, at ombudsmanden er gået ind i sagen og at familieministeren er blevet indkaldt til lukket samråd. Også socialrådmand fra Århus, Gert Bjerregaard mener at sagen skal stilles i bero.

Indtil der kommer et svar fra adoptionsnævnet må plejeforældrene leve med frygten for at myndighederne kommer og fjerner den 6 årige pige.

Sagen bliver behandlet i socialudvalget i løbet af ugen.