Nyt forsøg: Tårnfalke og ugler skal bekæmpe rotter på rastepladser

Vejdirektoratet indsætter nu tårnfalke og natugler på østjyske rastepladser for at bekæmpe rotter

Jagten på rotterne fortsætter i det østjyske.

Tidligere har vi set rottehunde bekæmpe skadedyrene, men nu allierer Vejdirektoratet sig med andre dyr, der skal få bugt med de lodne skadedyr.

Nemlig tårnfalke og natugler.

Vejdirektoratet opsætter kasser til rovfuglene rundt omkring på østjyske rastepladser, der har problemer med de mange rotter.

- Vi satser på, at der flyver nogle fugle ind, som kan hjælpe os med de rotter, som vi har haft problemer med, siger Benny Sørensen, der er entreprisestyrer hos Vejdirektoratet.

Hør interviewet med Benny Sørensen, hvor han fortæller om det nye forsøg med rovfuglene.

Naturlig fangst

Projektet er lige nu en forsøgsordning. Der er i alt sat 30 kasser op, fordelt ud over 10 forskellige rastepladser. Det gælder rastepladser i både Østjylland og på Fyn.

quote Vi satser på, at der flyver nogle fugle ind, som kan hjælpe os med de rotter, som vi har haft problemer med.

Benny Sørensen, entreprisestyrer, Vejdirektoratet

- Forsøget kører i løbet af 2018 og 2019, og så ser vi, om det virker. Og hvis det virker, så vil vi udvide det til flere rastepladser, siger Benny Sørensen.

Kasserne bliver foret med hø, så de er attraktive for rovfuglene. På den måde håber Vejdirektoratet, at tårnfalkene og natuglerne vil indrette sig i kasserne, og derfra jage rotterne.

- Nu er der lavet en ny lovgivning om, at vi ikke må præventivt bekæmpe med gift mere, så derfor vil vi understøtte den naturlige bekæmpelse, siger Benny Sørensen.

Vejdirektoratet har iværksat forsøget sammen med Dansk Ornitologisk Forening for at få hurtigt bugt med rotterne, som der ofte er mange af i foråret og sommeren, inden de begynder at yngle.

RASTEPLADSERNE