Nyt Aarhus-baseret parti: - Det direkte demokrati skal tilbage

To tidligere Nye Borgerlige-politikere har stiftet partiet Tidens Demokrater

Et nyt parti har set dagens lys. Tidens Demokrater er stiftet af Thomas Kold og Jan Sort, der stillede op for Nye Borgerlige ved kommunalvalget i 2017. 

- Vi vil have det direkte demokrati tilbage. Borgerne skal ind at bestemme, siger Thomas Kold, der er partiets politiske leder, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ifølge den politiske leder vil Tidens Demokrater blandt andet have flere folkeafstemninger og kommunale afstemninger. 

- Borgerne skal høres meget mere, så de ikke bliver tromlet igennem. Det er en skævvridning i samfundet, hvor folk sidder i klemme i systemet, siger Thomas Kold. 

Han fortæller, at partiet især har fokus på bløde værdier. 

- Det er de bløde værdier, vi går efter, fordi vi skal ud og have fat i de mennesker, der har det skidt rundt omkring, siger Thomas Kold.

Højre, venstre, op, ned

Thomas Kold vil ikke placere partiet på den politiske skala, da han mener, at danskerne er trætte af blokpolitikken. 

- Vi er hverken højre, venstre, midt, op eller ned. Vi vil samarbejde bredt. Vi tror på, at vælgerne er trætte af fløje, siger han. 

quote Vi er hverken højre, venstre, midt, op eller ned. 

Thomas Kold, politisk leder, Tidens Demokrater

Thomas Kold og Jan Sort var begge med i Nye Borgerlige, da partiet startede op. De kunne dog ikke finde sig til rette i partiet længere, og har derfor valgt at gå deres egen vej. Og målet for deres nye parti er klart. 

- Målet er at blive opstillingsberettigede. Vi skal ud at reklamere og samle vælgererklæringer – ligesom vi gjorde fra starten i Nye Borgerlige, siger Thomas Kold. 

Men er der plads til jer i dansk politik? 

- Helt klart ellers gjorde vi det ikke. Vi mener, at tiden er moden til det. Folk vil have noget nyt og frisk.

Hvordan adskiller i jer fra for eksempel Alternativet, der også vil have en ny politisk dagsorden? 

Vi er mere realistiske omkring nogle ting. Der skal også være styr på tingene. Vi skal have en fornuftig miljøpolitik, og men kan for eksempel ikke omlægge hele Danmark til økologi. Der synes jeg, vi adskiller os.

For at blive opstillingsberettiget til folketingsvalg skal partiet have samlet mindst 20.109 vælgererklæringer.

VIDEO: - Vi mangler fokus på de udsatte og svage, sagde Thomas Kold (dengang Nye Borgerlige) før kommunalvalget sidste år. Den holdning har han taget med over i sit nye parti.