Nyd solen - lørdag får vi regn

Regnfuld lørdag venter. Til gengæld får vi flot vejr fredag og søndag

Efter en uge, hvor vejret mest af alt har været gråt, vådt og køligt, er der udsigt til solskinstimer i Østjylland i dag, fredag.

Det gælder dog om at nyde det gode forårsvejr. Allerede lørdag er vejret mere egnet til brætspil i stuen end gåture på stranden.

- Det begynder godt fredag, som bliver forholdsvis pæn med solskin og tørt vejr. Men i løbet af lørdagen kommer der regn ind over landet fra vest, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen, til Ritzau.

Det er et lavtryk, der bevæger sig fra de britiske øer og lige nord om Danmark, og har regn med i skyerne.

- Der bliver tale om regn en stor del af lørdagen. Der bliver muligvis opholdsvejr, men overordnet set bliver lørdag en våd omgang, siger Klaus Larsen.

Det klarer op fra vest

Når det har regnet af, begynder det dog lørdag at klare op fra vest, og det får betydning for vejret i løbet af søndagen.

- Sidst på natten og først på søndagen kan der stadig komme lidt byger nogle steder, men så slår opklaringen igennem, og når vi når ud på eftermiddagen bliver det med solskin og tørvejr og temperaturer op til 15 grader og lidt mindre vind, end der kommer om lørdagen, siger Klaus Larsen.

Temperaturen i weekenden er relativ normal for årstiden, men allerede i næste uge er der udsigt til, at kviksølvet i termometeret kan bevæge sig op over de 20 grader, lyder det fra DMI-meteorologen.