Ny metode lapper huller i vejene

Norddjurs Kommune putter ekstra tjære i asfalten. Den nye metode forhindrer huller i vejene.

Sne, frost og smeltevand har lavet tusinder af huller i asfalten på de danske veje. Huller, som det koster flere hundrede millioner kroner at reparere.

Men i Norddjurs Kommune har de ikke problemet i samme omfang som andre steder. De bruger nemlig en metode, der på tre år har halveret budgettet. Metoden går ud på at putte mere tjære i den blanding, som man lapper hullerne med.

Det fortæller ingeniør Peter Thorsen fra Vej og Trafik i Norddjurs Kommune til DR P4 Østjylland.

- Belægningen gør, at hvis der opstår revner i bunden, så bliver det masseret ned i vejen igen og igen, Det betyder, at vejen bliver mere vandtæt og dermed får den en længere levetid, og så skal vi bruge færre penge på den, siger Peter Thorsen.

Sparer mange pengeVej og Trafik i Norddjurs Kommune har benyttet den bløde asfalt siden kommunesammenlægningen i 2007 - og derfor kan kommunen spare mange penge - selv under en vinter som denne.

- Ellers havde det utvivlsomt set væsentligt værre ud. Ingen tvivl om det, siger Peter Thorsen til DR P4 Østjylland. Hvis ikke vinteren havde været så lang og så hård, ville vej og trafik allerede i år have halveret budgettet til slaghuller.

Se mere i onsdagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.