Ny ledelse hos Hells Angels i Randers

Uenighed om ledelsesstilen samt personlige stridigheder internt har efterladt Hells Angels Randers med et generationsskifte.

Det skriver Randers Amtsavis.

Fire af de gamle har forladt byen og meldt sig ind i Hells Angels Aalborg og Århus, mens næste led af rockergruppen er kommet til magten i HA Randers.

Man kunne tro, at HA Randers var ved at smuldre, men ifølge avisens oplysninger, så er det de yngre, mere skarpe kræfter, der nu er kommet til. I København følges den randrusianske udvikling nøje:

- Vi har noteret os ledelsesskiftet, men det er for tidligt at sige, om det kommer til at betyde, at stilen bliver hårdere. Det er dog naivt at tro, at aktiviteten falder, og med det mener jeg de kriminelle handlinger, siger leder af Det Nationale Efterforskningsstøtte Center (NEC) Kim Kliver.

Han mener, at man skal passe på ikke at puste til ilden, men han erkender, at Hells Angels føler sig presset både over Bandidos og indvandrer-banderne.

- Og når Bandidos ses mere i Randers, så er det ikke et udtryk for, at de to rockergrupper er ved at blive venner. De tåler hinanden, og de accepterer til en vis grænse hinanden. Vi er opmærksomme på, at der kan opstå konflikter, siger Kim Kliver, der heller ikke vil blive overrasket, hvis Hells Angels fremover vil lufte vestene lidt mere for at vise, at de stadig er her.

<B>Politiet holder øje med udviklingen</B>
Vicepolitikommissær Hans N. Kortbek, Østjyllands Politi, oplyser, at rockernes færden i byen nøjes følges, også af det lokale politi.

- Vi er hele tiden opmærksomme på, hvor de er, hvem de omgås, og hvad de laver. Og vi har bemærket, at der er kommet flere Bandidos-veste til byen end tidligere. Det betyder, at vi holder et ekstra vågent øje med situationen, vel vidende at Bandidos har gode venner blandt indvandrer-banderne, som ikke kan med Hells Angels. Der kan gå hen og blive et modpres, siger han.

Ifølge vicepolitikommissæren har Bandidos dog ikke fået et egentlig fast tilholdssted eller en rockerborg i byen, men der ses flere løse fugle i bybilledet.

- Vi har heller ingen af indvandrer-banderne i byen, og vi kan ikke linke nogle af rockerne til indvandrere. Men byens geografiske placering og størrelse betyder, at vi ikke kan undgå at blive involveret med dem, siger Hans N. Kortbek.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken den nuværende præsident hos Hells Angels Randers, Ulrik Koustrup Madsen, eller den afgåede præsident, Per Heiss Kristensen, skriver Randers Amtsavis i morgen.