Nu kan du se årsopgørelsen

Du er nu nummer 192.636 i køen

Østjyderne valfarter til skattefars hjemmeside for at se, om de har fået penge tilbage, men der er grund til at væbne sig med tålmodighed.

Skat har lagt alle danskernes årsopgørelser ud på nettet, og det har skabt en kø på knap 200.000 håbefulde mennesker, der vil vide, om de får penge tilbage i skat. Det skriver b.dk.

Årsopgørelserne lægges ellers først officielt ud mandag, men allerede fredag aften blev der åbnet for sluserne.

- Hvis systemet er klar til det, åbner vi typisk for det uden at sige noget. Jo flere vi kan få igennem i løbet af weekenden, jo mindre pres har vi mandag, siger Richard Hanlov, underdirektør i Skat, til b.dk.

Det kræver dog en vis portion tålmodighed, hvis man skal smugkigge i sine skattepapirer. Lørdag eftermiddag melder Skat om en ventetid på to timer og 17 minutter.

Det skyldes først og fremmest tekniske vanskeligheder med en firewall hos Skat. Et problem, der opstod i morges, da 80.000 skatteydere forsøgte at logge ind samtidig.

Men systemet skulle være i orden igen, og køen bevæger sig i den rigtige retning. Og hos Skat er man begejstrede for kø-funktionen, som kan give brugerne et billede af, hvornår de kan komme til.

- Og så kan man jo gå hen og se en god film i fjernsynet eller lege med ungerne imens, siger Richard Hanlov.

Den officielle åbning er som nævnt på mandag, hvor Skats telefoner har udvidet åbningstid - fra 09.00 til 20.00.