Nemmere oprydning

Ny aftale gør det lettere at få ryddet op

Efter TV 2 | ØSTJYLLAND har kunne fortælle flere historier om østjyder, der har haft meget rod på deres grund til gene for deres naboer, får kommunerne nu endnu bedre mulighed for at få ryddet op hos borgere, der gennem årene har samlet store mængder 'skrammel' eller misligholdt deres bygninger i sådan grad, at det sætter sit præg på hele lokalsamfundet.

- Mange idylliske landsbysamfund her i Midt- og Vestjylland er med tiden gået hen og blevet knapt så idylliske, fordi en af naboerne har installeret et halvt dusin bilvrag eller er løbet sur i et større renoveringsarbejde. Nu sætter vi ekstra skub på oprydningen, så alle kan være stolte af deres lokalsamfund, udtaler Mads Rørvig, MF (V), valgt i Silkeborg.

Kommunerne har i dag mulighed for at dække borgernes udgifter til at få ryddet ud i gamle bilvrag og få fjernet forfalde bygninger. Som reglerne er i dag, skal borgerne imidlertid betale indkomstskat af tilskuddet, hvilket har afholdt folk fra at tage imod tilbuddet og få ryddet op.

Venstre har i dag indgået en aftale med de Konservative og Socialdemokraterne, der indebærer, at tilskuddet for fremtiden vil være skattefrit.

- Denne aftale giver de små samfund noget at glæde sig over. Nu bliver det noget lettere at komme af med naboens bjerge af skrammel og forfaldne skure, siger Mads Rørvig.