Natteravne til Århus

De store byer, blandt dem Århus, skal have glæde af Natteravnene.

Natteravnene, der med deres gule jakker og bolsjer er med til at skabe tryghed og forebygge kriminalitet i nattelivet, skal på gaderne i centrum af de store byer. I dag er der ingen Natteravne i centrum af København, Århus og Odense, men det skal en ny kampagne fra Natteravnenes Landssekretariat nu råde bod på.

Stig Kjerulff, der er formand for fonden Socialt Ansvar, som står bag Natteravnene, fremhævede på Natteravnenes årsmøde i Fredericia lørdag, at Natteravnene nu må på banen i de store byer.

- Den store udfordring for Natteravnene ligger nu i storbyerne, sagde Stig Kjerulff.

Der findes i dag Natteravne omkring 134 steder i landet, men der er sorte huller i centrum af de store byer. Århus har Natteravne i bl.a. bydelen Tilst, men ikke i midtbyen, og i København måtte en gruppe Natteravne indstille arbejdet ved årsskiftet efter at have været på gaderne i et lille års tid.

Sekretariatsleder Erik Thorsted fra Natteravnene peger på, at befolkningen i de større byer ofte er mere fjerne for hinanden.

- Medmindre der er en gruppe ildsjæle i en boligforening eller skolebestyrelse, så er der i de største byer ikke det naturlige anker, som skal til for at komme i gang, siger Erik Thorsted.

Planen er nu at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan man finder ildsjælene i de store byer. Desuden skal der tages kontakt til kommunerne, SSP-samarbejdet og de kriminalpræventive afdelinger.

- Der kan være boligrådgivere eller indvandrerforeninger, som kan være katalysatorer i arbejdet.

Med kampagnen håber vi, at vi kan få nogle råbt op og gøre opmærksomme på, at arbejdet nytter noget og samtidig er en forholdsvis overkommelig opgave, siger Erik Thorsted.

På Natteravnenes årsmøde havde statsminister Anders Fogh Rasmussen en million kroner med til Natteravnene fra Integrationsministeriet, og pengene er netop øremærket projektet, der skal få Natteravne på gaderne i de store byer.

Natteravnene i Helsinge i Nordsjælland er en af de nyeste foreninger. Her gik voksne på gaderne i de gule jakker i januar, og en af de lokale natteravne, der også deltog i årsmødet, forstår godt, at det er nemmere at få voksne til at bakke op om Natteravnene i mindre byer end i de store.

- I de små lokalsamfund tænker man nok oftere, at man bør gøre noget. I Helsinge skubbede SSP på, og der blev indkaldt til borgermøde om Natteravnene, og det var startskuddet til, at vi kom i gang. Jeg har selv børn i den alder, som går i byen, og derfor har jeg meldt mig, siger Peter Bergenstoff fra Natteravnene i Helsinge. /ritzau/

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

forsvundne jane møller

Her leder politiet efter forsvundne Jane Møller

20070702-153634-5-1920x1284we

Fra mandag kan man samles 25 til udendørs idræt: - Det er en kæmpe fordel for os