Narkosag fortsætter

Den fjerde af foreløbig seks planlagte nævningesager i det østjyske narkokompleks begynder i dag.

Syv mænd mellem 25 og 42 år fremstillesi dag i Vestre Landsret i Viborg i et nævningeting som led i retsopgøret i den store østjyske narkosag.

Her blev hovedmanden, den 34-årige narkokurer Jørgen Per Lykke Nielsen med tilnavnet Buller, allerede i oktober idømt 12 års fængsel for indførsel af bl.a. 120 kilo kokain og heroin til aftagere i Århus-området.

I narkokomplekset er foreløbig 37 personer blevet idømt tilsammen 146 års fængsel, oplyser statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen

En del har fået deres straf gennem ret ukomplicerede tilståelsessager, mens de store fisk er blevet idømt langvarige fængselsstraffe ved indtil nu tre større nævningesager i Århus og Randers.

Den kommende nævningesag omfatter personer, der i vid udstrækning har købt narko i Holland og indført det til Danmark.

Også anklaget for vold
Blandt de 31 tiltalepunkter er der også tilfælde af vold. Som det fremgår af anklageskriftet, skulle tre af de tiltalte som led i et opgør have slået en person ned. Derefter har de - som det nævnes i anklageskriftet - spændt hans hånd fast i en skruestik, snøret en nylonsnor om hans finger og filet, således at fingeren blev såret ind til benet.

I optrævlingen af narkosagen har politiet haft meget betydelig hjælp af oplysninger fra narkokureren Buller, der under sin varetægtsfængsling valgte at lægge alle kort på bordet.

Omkring 65 personer i alt er sigtede, fængslede eller allerede dømt i komplekset. Ud over den fjerde nævningesag, der begynder onsdag og forløber over 18 retsmøder indtil slutningen af marts, ventes yderligere to nævningesager i narkokomplekset, oplyser Peter Brøndt Jørgensen.