Mols-Linien vil sejle grønt

Mols-Linien vil investere 30-40 mio. kr. i ombygning af rederiets to hurtigfærger, så de kan sejle på miljøvenlig naturgas.

Ombygningen af færgerne sker først og fremmest af hensyn til miljøet. Efter ombygningen af færgerne bliver overfarten mellem Østjylland og Sjælland ifølge rederiet væsentlig mere miljøvenlig end at tage turen i bil over Fyn.

- Hvis vi sejler 100 lastbiler fra Sjælland til Jylland så spares der fem ton CO2 pr. overfart, og hvis vi sejler 300 personbiler over, spares der et ton CO2, siger adm. direktør i Mols-Linien Preben Wolff til Berlingske Tidende.

Den endelige beslutning om at ombygge færgerne bliver først taget, efter at rederiet har fået en endelig godkendelse af myndighederne. Blandt andet skal der etableres et lager af flydende naturgas , kaldet LNG, på færgehavnen på Sjællands Odde.

Også Mols-Liniens mangeårige samarbejdspartner Abildskou Busser satser grønt. Busselskabet vil skifte dieselmotor-busserne om med såkaldte hybridbusser, der kører længere på literen.

Derefter kan Mols-Linien og Abildskou efter eget udsagn i fællesskab tilbyde rejser, der er mere miljøvenlige end fx DSB's IC3-tog.