Minktyve taget på fersk gerning: Nu advarer politiet avlere

Politiet opfordrer minkavlere til fokus på sikkerhed. Fire mænd er anholdt med skind for knap 400.000 kroner

Fire mænd erkender at have stjålet skind for knap 400.000 kroner. Foto: Colourbox

Fire mænd i alderen 30-38 år er blevet anholdt for organiseret tyveri af minkskind.

Det oplyser politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest (SEV), der i samarbejde med Nordjyllands Politi har gennemført en målrettet efterforskning mod tyveri af minkskind.

De fire mænd blev tidligt mandag morgen anholdt med bilen fuld af minkskind, som politiet mener er stjålet ved Tranum i Nordjylland.

Læs også Minkavleren Kurt er lettet: Nu er det slut med indbrud

- En foreløbig opgørelse viser, at skindenes værdi ligger i omegnen af 390.000 kroner, siger anklager Rasmus Gyldenløve Jensen.

De fire mænd blev i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus mandag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger. 

De erkendte indbruddet i minkfarmen, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Omrejsende grupper på togt

Selvom tyveriet er foregået i Nordjylland, mener politiet, at minkavlere i resten af landet også skal være opmærksomme. Minkfarmene er på denne tid af året særligt attraktive for tyveknægte, da minkene er pelset, og minkfarmenes lagre bugner af dyre skind.

Vi har tidligere set, at der på denne tid af året bliver begået en del indbrud på minkfarme.

Morten Vegger, Vicepolitiinspektør, SEV

- Vi har tidligere set, at der på denne tid af året bliver begået en del indbrud på minkfarme, og derfor har vi særligt fokus på området, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger fra SEV i en pressemeddelelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi har skrevet til de omkring 250 minkavlere i politikredsen og opfordret dem til at se kritisk på sikringen af deres ejendom.

Avlerne bør blandt andet tjekke alarmer, adgangsforhold og sikkerhedsrutiner. Desuden opfordrer politiet minkavlerne og deres naboer til at blive aktive nabohjælpere, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Se med tyvens øjne

Specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat udtaler:

- Det gælder om at se sin virksomhed med tyvens øjne. Er mine vinduer og døre sikret godt nok? Er det nemt at læsse skindene på en lastbil og køre afsted med dem?

Ud over brevet vil politiets sikringsrådgivere personligt kontakte en række udvalgte farme og pelsningscentraler og tilbyde gratis sikkerhedsrådgivning - eventuelt sammen med forsikringsselskaberne.

03:01

Minkfarmere har ikke det bedste omdømme, men flere benyttede tidligere på året muligheden for at tage til genmæle og inviterede folk på besøg - for at gøre op med de mange myter om mink, der lever under kummerlige forhold.

Luk video