Minister politianmelder svineeksportør

Forbrugerminister Carina Christensen (K) vil politianmelde randrusiansk svineeksportør efter afsløring af ulovlige dyretransporter.

Forbrugerminister Carina Christensen (K) vil ulovlige dyretransporter til livs. Derfor vil hun politianmelde de to største danske svineeksportører af levende dyr. Det drejer sig om Niels Vinderslev i Randers og Henrik Westergaard fra Sunds.

- Nu må vi disse ulovligheder til livs, siger Carina Christensen til TV AVISEN.

Derudover vil ministeren lukke de to til tre samlingsteder, der findes for dyretransporter i Danmark. Der er også taget kontakt til de tyske myndigheder, forklarer hun. Ministerens udmelding kommer efter, at DR-programmet 21 Søndag afslørede ulovlige og stærkt kritisable transporter af grise.

En af de to svineeksportører - Niels Vinderslev - tager dog sagen med ro:

- Vi har ikke gjort noget forkert. Vi har drevet firma i 40 år, og vores kunder ved, at vi sætter dyrevelfærd meget høj. Men det her handler slet ikke om dyrevelfærd - det handler om politik. Der er stemmer i det, siger Niels Vinderslev til TV 2 | ØSTJYLLAND.

<B>EKSTRA:</B>
Se indslag om de ulovlige dyretransporter (18/6) - <a href="http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=369956&r=7" target="_blank">klik her!</a>