Millioner til trafik-forbedringer

Regeringen vil give den kollektive trafik i Østjylland et boost

En række initiativer skal nu skabe trafik-forbedringer i østjylland.

Blandt andet skal cykeltrafikken og den kollektive trafik styrkes, og der skal ske forbedringer af trafik-sikkerheden og reducering af trafikstøj.

Det er bare nogle af de punkter som regeringen, Venstre og Konservativ sammen med DF, Socialdemokraterne, SF og Liberal Alliance netop har besluttet at indgå aftale om.

I Østjylland betyder det konkrete forbedringer gennem forskellige projekter. Blandt andet bedre kollektiv trafik i Gellerupparken og Tovshøj i Aarhus, og der skal sikres bedre busfremkommelighed flere steder i Aarhus og andre østjyske kommuner.

Desuden afsættes der penge i en pulje, som skal sikre en samlet trafikplan for Aarhus. 
 
3,6 mio. kr. til busser 
I alt udmøntes med aftalen godt 700 mio. kr. fordelt på projekter i hele landet. Aarhus får tilsammen 3,6 millioner kroner til forbedring af trafikforholdene omkring byens busser. 

Venstres Karen Jespersen glæder sig over støtten til Aarhus, men efterlyser mere langsigtede overvejelser omkring trafikforholdene:

- Det er vigtigt at støtte den kollektive trafik. Det gælder især i en stor by som Aarhus, der er i vækst. Aarhus skal nødigt rammes af samme problemer som København, hvor de store trafikinvesteringer i metroen kommer alt for sent. Det har også stor betydning for indbyggerne i omegnskommunerne, hvor mange pendler til deres job i Aarhus, siger hun.