Millioner til bekæmpelse af ungdomskriminalitet

I dag faldt en del af fordelingen af de såkaldte satspuljemidler på plads til bekæmpelse af ungdomskriminalitet.

I alt får Silkeborg Kommune 3,8 millioner kroner til en styrkelse af indsatsen mod kriminaliteten i boligområdet Resedavej / Nørrevang i Alderslyst, Silkeborg. Penge som det lokale Folketingsmedlem Mads Rørvig (V) har været med til at sikre.

- Jeg er glad for, at det lykkedes at få bragt midler fra satspuljen her til Silkeborg. Jeg ved, at de har brug for dem ude i Alderslyst, siger Mads Rørvig.

Boligkvarteret har længe været præget af kriminalitet og beboerne i området er meget utrygge. Det er en gruppe på cirka 120 unge, som systemet ind til videre har haft svært ved at nå, der er målgruppen for det nye projekt.

- Jeg forventer, at vi kan styrke den præventive indsats, så beboerne ude i Alderslyst igen kan føle sig trygge, siger Mads Rørvig.

I Århus skal 23,9 mio.kr. bruges i tre boligområder: Bispehaven, Herredsvang og Gellerup.

- Jeg er meget glad for at det lykkedes at få prioriteret de her meget udsatte boligområder i forhandlingerne, siger medlem af Folketinget René Skau Björnsson (S).

- Der er brug for en hurtig og effektiv indsats overfor de primært unge drenge, som er i stærk risiko for at blive tiltrukket af det kriminelle miljø. Lige nu er der nedslående meldinger om en stærk stigning i politianmeldelser, og det bekræfter mig bare i, at der er brug for en hurtig indsats.