Milliardprojekt for sport og kultur i Århus

Århus Elite A/S foreslår nyt sports- og kulturmekka til en milliard kroner med bl.a. ny multihal til 18.000 tilskuere bygget under Jysk Væddeløbsbane.

Med arbejdstitlen sportscampus præsenterede Århus Elite A/S lørdag et ambitiøst projekt, derskal forene sportsaktiviteter, sportscollege, koncerter, hotel- og konferencevirksomhed omkring de eksisterende sportsarenaer i Marselisborgskoven i den sydlige del af Århus.

Planen til anslået omkring en milliard kroner med bygning af 60.000 kvadratmeter omfatter bl.a. en ny multihal, der har plads til 18.000 tilskuere til håndbold.

Mest bemærkelsesværdigt ved projektet, der er udarbejdet i samarbejde med arkitektfirmaet Schmidt, Hammer og Lassen, er, at multihallen bygges under den eksisterende ridebane på Jysk Væddeløbsbane - nabo til byens fodboldarena NRGi Park. Væddeløbsbanen er rede til at indgå i projektet.

Ifølge direktør Lars Windfeld fra Århus Elite, der bl.a. rummer AGF, Århus GF og Bakken Bears samt Atletion, er planen at skabe bl.a. en udendørs koncertplads på væddeløbsanen med plads til 80.000 mennesker.

<B>EKSTRA:</B>
Læs mere om projektet ved at klikke - <a href="http://www.aarhuselite.dk/media/184/Sportscampus%5FAarhus%5F%2D%5Fplan.pdf" target="_blank">her!</a>