Midtjyllands bedste

Emma Kathrine Hansen og Michael Stokholm vandt begge guld ved Midtjysk Mesterskab 2015

Foto: Teknisk Skole Silkeborg

Søndag blev en god dag for Emma Kathrine Hansen og Michael Stokholm, da de begge hev guldet hjem ved Midtjysk Mesterskab 2015.

De to er i lære som henholdsvis tjener og kok hos Nordisk Spisehus i Aarhus.

Klar til Nordisk Mesterskab

Emma Kathrine Hansen dystede i konkurrencen om at blive Midtjyllands bedste tjenerelev, hvor opgaverne blandt andet lød på at dække et flot bord, fortælle om vin, sable en champagne og flambere en ret.

- Jeg valgte at dække bord til et havebryllup, fordi jeg synes, det er noget af det festligste, man kan dække op til. Champagnesablingen gik rigtig godt, og jeg fik sablet toppen af min champagne af, så den var helt lige og man kunne stille et glas ovenpå, og det er altid godt, fortæller Emma Kathrine Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun har tidligere vundet Danmarksmesterskaberne og DM i Skills, torsdag rejser hun til Norge for at deltage i de nordiske mesterskaber.

Satser på Dansk Mesterskab

Michael Stokholm var med i konkurrencen om at blive

Midtjyllands bedste kokkeelev.

- Der var nerver på inden finalen, men heldigvis havde jeg forberedt menuen grundigt og fået god inspiration og vejledning fra chefkokkene på Nordisk Spisehus. Jeg skulle lave to retter, en hovedret og en dessert, med nogle helt bestemte råvarer. Til desserten valgte jeg at lave en kernemælks-consommé, der blev serveret inde ved bordet, og det, tror jeg, imponerede dommerne, fortæller Michael Stokholm i en pressemeddelelse.

Han håber nu at blive udtaget til DM for kokkeelever.