Masser af støttemails til Galleri Draupner

Folk fra hele verden sender støttemails til Galleri Draupner i Skanderborg, der bortauktionerer Kurt Westergaard-billede.

Det ser ikke ud til, at auktionshuset Lauritz.coms manglende støtte til Kurt Westergaard har smittet af på resten af verden.

I hvert fald ikke hvis man kigger i mail-indbakken hos galleriejer Erik Guldager, der bortauktionerer det Kurt Westergaard-billede, som Lauritz.com ikke turde sælge.

- Interessen er fuldstændig ekstrem. Det er helt vildt. Mails tikker ind konstant. Da jeg kom hjem i dag kl. 16, havde jeg fået 1.330 mails, siden jeg forlod mit hjem i går, fortæller en begejstret Erik Guldager til jp.dk.

Den ekstreme interesse er spredt over 45 forskellige nationer fra hele verden, som pludselig har klikket sig ind på galleriets hjemmeside. Dermed er Galleri Draupner på Låsbyvej i Skanderbog pludselig sat på verdenskortet.

<b>Stor opbakning til projektet</b>
Galleriejeren forklarer, at det fortsat vælter ind med mails, der bakker op om auktionen, som er til fordel for børnene i det jordskælvsramte Haiti.

- Folk ringer også og bakker op om projektet, og mange sætter penge ind på den Haiti-konto, vi har oprettet. Både Kurt, jeg og mange andre er meget taknemmelige, fordi det støtter et godt formål.

Auktionen kan følges på Galleri Draupners hjemmeside, og her lyder det seneste bud ved 20-tiden på 26.000 kr. for Kurt Westergaards akvarel - budt af Hans Erling Jepsen. Men ifølge Erik Guldager er der også flere udlændinge, som har budt på billedet.

- Det er lige nu danskere, der er kommet med de største bud, men folk fra andre lande har også budt på billedet - blandt andet fra USA, Canada, Norge og Australien. Så det er blevet helt globalt, siger han.

<b>Besøg fra 45 nationaliteter</b>
Interessen for Galleri Draupners hjemmeside er generelt eksploderet, siden galleriet fik Westergaards billede retur, da Lauritz.com takkede nej til at bortauktionere det af sikkerhedsmæssige årsager.

- Normalt har vi 180 besøg i gennemsnit i døgnet. I det sidste døgn har vi haft 45.800 besøgende. Det er helt ude af proportioner, siger Erik Guldager.

<i>Kilde: jp.dk</i>