Maja Alm vinder som den første dansker nogensinde

Den danske orienteringsløber var 33 sekunder hurtigere end sin nærmeste konkurrent på sprintdistancen ved World Games i Polen

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Den danske orienteringsverdensmester Maja Alm satte tirsdag atter den øvrige del af verdenseliten på plads, da hun som den første dansker nogensinde vandt guld ved World Games, der i år afholdes i polske Wroclaw.

Ligesom ved VM tidligere i juli var det på sprintdistancen, at Maja Alm triumferede. Tirsdagens sejrsmargin var på 33 sekunder ned til Elena Roos fra Schweiz.

Læs også Maja Alm vinder tredje VM-guld i træk i orienteringsløb

Siden VM har hun løbet på bane i forbindelse med overvejelser omkring at skifte til løbekonkurrencer i atletik, og derfor var Maja Alm i tvivl om formen inden tirsdagens orienteringsløb ved World Games. 

 - Efter VM i Estland tog jeg nogle banetræninger i pigsko, og det gav problemer med læggene. Det blev ikke bedre med de to atletikløb i Irland og Belgien. Og jeg havde ikke kunnet løbet de sidste par dage, så jeg var lidt i tvivl om hastigheden.

- Men det føltes fint under opvarmningen, og efter start fokuserede jeg på at komme sikkert i gang. Jeg skulle lige ind i rytmen efter ikke at have løbet orienteringsløb siden VM, siger Maja Alm i en pressemeddelelse.

Læs også Maja Alm vil til OL: Overvejer at droppe orienteringsløb

Hos herrerne måtte den tidligere verdensmester Søren Bobach nøjes med en sjetteplads, mens Andreas Boesen blev nummer 13.

Orienteringskonkurrencerne fortsætter onsdag og torsdag med mellemdistancen og sprintstafetten.

World Games er et mesterskab for sportsgrene, der ikke er på det olympiske program. Der dystes blandt andet i mindre eksponerede sportsgrene som bowling, tovtrækning og fluekast.

29 danskere er med i World Games.

03:51

Maja Alm vandt årets østjyske sportsnavn i 2016.

Luk video