Letbane rykker tættere på

Århus' storstilede plan om at indføre moderne sporvogne får økonomisk opbakning i det nye trafikforlig.

Århus har store planer om at oprette sporvogne i byen, og de planer får nu økonomisk støtte fra staten.

Regeringens ny trafikforlig afsætter nemlig penge til en miljøvurdering, en såkaldt VVM-redegørelse, af den første del af letbaneprojektet.

- Det er et stærkt signal om, at også staten har et medansvar i forhold til de store trafikale udfordringer, Århus står med, siger byens borgmester Nicolai Wammen (S).

Han mener, at en letbane vil få den samme betydning for Århus, som metroen har for København.

- Man flytter en stor del af persontrafikken væk fra biler og over i den kollektive trafik, fordi man giver et hurtigt og effektivt alternativ til at sidde i sin egen bil, forklarer han.

Nicolai Wammen regner med at få mere hjælp i fremtiden til at betale for sine sporvogne.

- Jeg har en stærk tro på, at man på et senere tidspunkt fra et bredt flertal i folketinget vil følge op med direkte statstilskud til at bygge en letbane i Århus, siger han.

Efter kommunens foreløbige skøn vil en letbane være klar til brug i 2015. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15354">Folketinget vil støtte letbane (19/9-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15099">Favrskov vil med i letbaneprojekt (22/8-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15064">Flertal for letbane i Århus (18/8-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14323">Letbane-penge vækker glæde (25/5-06)</A></STRONG>