Lejere skal have penge tilbage

Højesteretsdom i sag fra Randers betyder, at op mod 10.000 lejere har penge til gode hos udlejerne

Tusinder af lejere skal have penge tilbage fra deres udlejer. I årevis har boligudlejere nemlig opkrævet flyttegebyrer, og dem har Højesteret nu kendt ulovlige.

Elisa Nielsen fra Randers har nu fået Højesterets ord for at hendes tidligere udlejer skal betale et gebyr tilbage, som blev krævet, da hun flyttede fra sin lejlighed. Det er sket efter fire års kamp ved de danske domstole.

- Det er jeg rigtig glad for. Det er dejligt, at jeg endelig får min penge, og forhåbenligt kan det her hjælpe mange andre, siger Elisa Nielsen i dag til TV 2 / Østjylland.

Elisa Nielsen er en blandt mange tusinde danskere, som igennem de sidste fem år er blevet tvunget til at betale et flyttegebyr. Lejere har typisk en opsigelsesperiode på tre måneder, hvis de selv siger lejligheden op. Flytter de inden de tre måneder, har mange udlejere opkrævet et flyttegebyr på op til tusind kroner, men det er ulovligt, siger højesteret nu.

Boligretten og landsretten har tidligere dømt til udlejernes fordel, så hos lejerforeningerne er man glade for afgørelsen.

Det har været et meget stort problem de sidste 5-8 år, for det er noget, der har bredt sig bladt udlejerne, det at opkræve gebyrer. Så vi er meget glade for den her højesteretsdom, siger Preben Meiniche, forretningsfører i Århus Lejerforening til TV 2 / Østjylland.

Lejerforeningerne opfordrer nu medlemmer, der mener, at de har penge til gode, til at melde sig