Kritik af at bilist ikke straffes

De østjyske kørelæreres formand er utilfreds med politiet ikke rejser tiltale mod bilist, der kørte ind i cykelryttere.

Formanden for de østjyske kørelærere, Bjarne Lind, retter en skarp kritik af, at Århus Politi ikke vil rejse tiltale mod en ung bilist, som i maj kørte ind i en flok cykelryttere, hvoraf to døde. Det oplyser Østjyllands Radio.

Politiet mener, at den unge mand skal slippe for tiltale, fordi hastighedsbegrænsningen på 80 kilometer i timen var overholdt, og fordi der ikke var skilte, der gjorde opmærksom på, at der kom et uoverskueligt sving.

Den konklusion oprører Bjarne Lind.

- Det er helt i skoven, synes jeg. Så skal hele Danmark jo plastres til med færdselstavler, fordi man ikke længere skal køre efter forholdene, men kun rette sig efter, hvad der står på skiltene, siger Bjarne Lind, tilføjer:

- Hvad med vores undervisning til kommende elever. Skal vi sige til dem, at de gerne må køre så stærkt, som der er lovligt på stedet uden at køre efter forholdene?

Kritikken gør ikke det store indtryk hos vicepolitimester Villy Sørensen, Århus Politi:

- Folk kan have forskellige opfattelser af, hvad der er sket. Vores opfattelse er baseret på en besigtigelse af ulykkesstedet og rapportmateriale fra bilinspektøren, der har kørt strækningen igennem. Og han finder ikke, at hastigheden 80 kilometer i timen er i strid med forholdene på stedet, siger vicepolitimesteren.