Kirken bygger for en milliard om året

Trods faldende medlemstal bruger folkekirken stadig millioner af kroner på mursten. I sidste måned blev ny kirke indviet i Silkeborg.

Midt i årtiers værste byggekrise kan håndværkere og entreprenører søge trøst i den danske folkekirke, som hvert år bruger omkring en milliard kroner på at vedligeholde og renovere 2350 kirker og 1750 præsteboliger.

Sågar bliver der bygget nye kirker trods det faldende medlemstal, skriver ErhvervsBladet torsdag.

Søndag blev afslutningen af fem års renovering af Roskilde Domkirke for 100 millioner kroner markeret med en festgudstjeneste, og i sidste måned blev en helt ny kirke indviet i udkanten af Silkeborg.

- I krisetider gælder det om at være opmærksom på nicher, og mens de fleste håndværkere er opmærksomme på de lokale skoler, har færre øje for kirkerne, selv om her er store muligheder, siger chefanalytiker Mads Engberg fra Håndværksrådet til ErhvervsBladet.

Samlet bruger de lokale menighedsråd hvert år mange penge på at vedligeholde landets kirker, hvoraf mange er fra middelalderen.

Ofte går opgaverne til små og mellemstore håndværkere og byggefirmaer i lokalområdet, men langt fra alle tænker overhovedet på folkekirken som en mulig ordregiver.

Der bliver også stadig bygget nye kirker - i årene 2005-08 blev der indviet nye kirker ved Slagelse og Roskilde samt i Hillerød. Ifølge ErhvervsBladet er seks nye kirker på vej, blandt andet i Vallensbæk sydvest for København og i Horsens.

Desuden er en god håndfuld projekter på tegnebrættet, deriblandt i den nye Trekroner-bydel ved Roskilde og i Ørestad.

<i>Kilde: ErhvervsBladet</i>