Jyske ludomaner lades i stikken

Regionens ludomaner skal snart til enten Fyn eller Sjælland for at få behandling. Behandling i Århus lukker.

Jyske ludomaner skal i fremtiden helt til Fyn eller Sjælland, hvis de skal i behandling. De midler, der er afsat til ludomanibehandling i Jylland er nemlig allerede brugt op. Der var også kun tale om 800.000 kroner, mens behandlingscentre på Sjælland og Fyn til sammen har 14 millioner at gøre godt med, skriver Århus Stiftstidende onsdag.

- Det er en rigtig dum situation. Der er ikke noget smukt at sige om det, siger lederen af Center for Ludomani, Michael Jørsel, til avisen.

Det er Center for Ludomani, der fordeler de 14,8 offentlige millioner kroner, der er til rådighed til behandling af ludomaner.

- Vi har ikke fået de penge, der skal bruges for at drive vore nuværende tre centre i Århus, Odense og København. Derfor har vi valgt at lukke afdelingen i Århus, siger Michael Jørsel.

Han håber dog, at en lovændring vil gøre det beløb, der afsættes til behandling større. Undersøgelser viser, at der herhjemme findes 133.000 ludomaner mellem 12 og 71 år. Det samlede beløb, der afsættes til ludomanibehandling, er 14,8 millioner kroner. Det svarer til
0,0008 procent af Danske Spils overskud.