Jyske Banks image skraber bunden

Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg klarer sig skidt i ny image-undersøgelse.

Bundplaceringen skyldes hovedsageligt Jyske Banks afvisning om at dække sine kunders tab på obligationer, som Finanstilsynet vurderer, at banken har solgt efter for dårlig rådgivning.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Undersøgelsen, som er foretaget af Branditex, viser, at en sammenligning af imaget hos landets fire største banker sender Jyske Bank ned på niveau med Danske Bank, hvis image er i bund.

Finanstilsynet har vurderet, at banken har begået fejl i forbindelse med sin rådgivning, og tilsynet mener, at kunderne bør have deres tab dækket. Og det er afvisningen om at dække sine kunders tab efter dårlig rådgivning, der er årsag til, at banken er røget til bunds.

Jyske Banks adm. direktør, Anders Dam, mener ikke, at der er begået fejl. Han forklarer, at en decideret fejl ikke er det samme, som at kunden føler sig dårlig behandlet.

- De (Finanstilsynet, red.) mener, at vi har begået en fejl, det mener vi ikke. Du ser dem som dommere. Det mener vi ikke, at de er. De er en udøvende myndighed ligesom Forbrugerombudsmanden. Det her skal for en domstol. Det har vi ret til ligesom alle andre virksomheder i det her land, udtaler adm. direktør Anders Dam til Jyllands-Posten.