Jæger: Glæder sig over at dele ulvevideo

Jægeren Jan Mark har fået bekræftet, at det var en ulv, han filmede i lørdags. Selv var han sikker i sin sag, men nu kan han glædeligt dele videoen, som han synes er en sensation

Har du filmet en ulv? Hvad har du nu drukket? sagde de andre jagtfæller til Jan Mark, da han viste dem videoen, han havde optaget under jagten. Det gjorde han i jagthytten efter en riffeljagt ved Borris i Vestjylland i lørdags.

- Da jeg havde set videoen igennem nogle gange, var jeg sikker. Jeg viste den til mine jagtkolleger. De var oppe at køre og sagde, at jeg skulle dele videoen, siger Jan Mark til tv2oj.dk.

Eksperter har nu bekræftet, at jægernes vurdering var rigtig. Det er altså en ulv, der ses på Jan Marks video. Og optagelserne er endda blevet kaldt fabelagtige og de bedste billeder, der er af ulven i Danmark.

Ekspert er ikke i tvivl: Det er fabelagtige optagelser af en ulv

- Jeg er glad for at kunne levere et stykke film, der går over i historien. Jeg har været jæger i mange år, og jeg har fulgt med i medierne og historierne om, at vi ville få rovdyret til Danmark. Jeg er glad for, at det er konstateret, at det var en ulv, og jeg er glad for, at jeg kan dele videoen og glæde andre, siger Jan Mark.

Skovens Spielberg

Jan Mark sad i et jagttårn og spejdede efter krondyr, da han ud af øjenkrogen så, at der kom et andet dyr løbende. Først troede han, at det var en hund, men fik så mistanke om, at det kunne være en ulv, og begyndte at filme seancen.

VIDEO: Jæger filmede ulven under jagt

- Jeg fokuserede hele tiden på at få det bedste billede som overhoved muligt. Det er jo en sensation - i hvert fald for mig selv. Da jeg stoppede videoen, tænkte jeg: Er det ikke bare en hund? Men da jeg kiggede efter på optagelserne, så var det rigtig nok, siger Jan Mark og fortsætter:

- De andre (jægerne, red.) kalder mig Spielberg. Jeg har altid et kamera med mig. Det er lige så tit, at jeg filmer vildt i stedet for at skyde. Jeg er en naturnyder, siger Jan Mark, der også glæder sig over at kunne bidrage med videoen til dyreorganisationerne.

VIDEO: Se Jan Marks video af ulven hen. Videoen er filmet i lørdags

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet