Iltsvind i Mariager Fjord

Nu er der igen konstateret et voldsomt iltsvind i Mariager fjord - biologer tager idag ud for at undersøge, hvor slemt det står til.

Efter der igen er blevet konstateret voldsomt iltsvind i Mariager fjord, rykkede biologer fra Nordjyllands Amt i dag ud, for at tage prøver af den hårdt plagede fjord.

Først tirsdag formiddag vil de have analyseret prøverne og konstateret, om iltindholdet er større eller mindre end i sidste uge, da undersøgelsesresultater viste, at situationen var ligeså slem som i 1997, da fisk og bunddyr døde.

Endnu har der ikke været blæst nok til at ruske op i fjorden og tilføre ilt ad dén vej, skønner biolog i Nordjyllands Amt Else Hvas. Biologerne vil mandag også tjekke for indholdet af svovlbrinte. Hvis der er steget svovlbrinte op igennem vandsøjlen, så indikerer det, at muslinger og andre bunddyr er døde.

Men det analyseresultat vil være flere dage under vejs. I mellemtiden vil biologerne mandag tage stilling til, om sigtbarheden i fjorden er god nok til at sende dykkere ned for at konstatere ved øjesyn, om der er liv på bunden. Hvis bunddyrene dør, vil iltsvindet tage ekstra til og fiskene vende bugen i vejret, ligesom de gjorde for ni år siden. /ritzau/