IKEA vil være dobbelt så stor

IKEA's bolighus i Skejby er blevet for lille. Den svenske møbelgigant har derfor planer om et endnu større bolighus.

IKEA i Århus vil være dobbelt så stor.

Kundetilstrømningen er blevet så stor, at den svenske møbelgigant ikke længere har plads nok på de 14.000 kvadratmeter, den råder over nu.

Om udbygningen skal ske på den nuværende adresse i den nordlige ende af byen eller et andet sted, er endnu ikke bestemt.

- Vi vil rigtig gerne udvide i Århus, så vi får en butik af ordentlig størrelse, og som lever op til vores kunders forventninger. Vi skal samtidigt have bragt de trafikale forhold i orden. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi meget ofte skaber trafikkaos derude, siger ekspansionschef hos IKEA, Jette Jørgensen, til Jyllands-Posten.

Før planerne kan realiseres, skal Folketinget dog først godkende et forslag til en ny planlov. Hvis det sker, må danske butikker i fremtiden bygge uden øvre grænse for arealet i de større byer.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12093">Sovende par skal gøre reklame (20/9-05)</A></STRONG>

<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=11281">Skejby bliver Jyllands boligby (8/6-05)</A></STRONG>