Igen bus til landsbyer

Behersket glæde i i Labing og Lyngby, efter det nu ser ud til, at landsbyerne igen får en busrute. Byrådspolitikerne er næsten enige om en ny trafikplan.

Ifølge Århus Stiftstidende tegner der sig et flertal i Århus Byråd for en ny trafikplan, der skal træde i kraft den 1. august 2011.

Planen byder blandt andet på en ny busrute i det vestlige Århus, der skal køre i en rund bue fra et sted omkring transportcentret i Aarslev eller Helenelyst over landsbyerne Lyngby og Labing og videre til Tåstrup, Gl. Harlev, Ormslev Stationsby og Stavtrup.

Dermed kan beboerne i Labing og Lyngby altså se frem til igen at få en busrute. De har flere gange protesteret over nedlæggelsen af tidligere ruter til og fra landsbyerne.
Den nye rute får syv daglige afgange fra om morgenen til om eftermiddagen, mens den ikke kører hverken om aftenen eller weekenden.

- Det lyder godt, men det kan næsten heller ikke blive ringere, end det er i dag. Dog vil vi, der ofte er inde i byen om aftenen og i weekenden, ikke kunne bruge den til meget, siger Inge Fogsgaard Degn fra Lyngby til Århus Stiftstidende.