- Hold ekstra øje med din cykel

Politiet advarer om højsæson for tyverier

Godt vejr, tusindvis af nye studerende og Aarhus Festuge er lig med masser af cykler i og omkring Aarhus.

Men er man uforsigtig med, hvor man stiller sin cykel, og får man ikke lige låst den, så viser erfaringen, at der i denne periode er en forøget risiko for at cyklen er væk, når man skal hjem igen.

Anmeldelsestallene fra tidligere år viser nemlig, at der bliver stjålet flest cykler i juli, august og september måned, og det kan der være flere forklaringer på.

- Vi ser det som et udtryk for, at der er mange udendørsarrangementer, blandt andet superligafodbold, motionsløb og ikke mindst Aarhus Festuge, hvor det vrimler med cykler. Derudover er der også kommet mange nye unge mennesker til byen, der opholder sig meget i midtbyen i forbindelse med studieopstart, og det øger antallet af cykler betragteligt. Og jo flere cykler, der er på gaden, jo flere er der også at stjæle, siger vicepolitikommissær Lars Bisgaard i en pressemeddelelse.

Færre tyverier på årsbasis

Der er dog også lidt godt nyt til cyklisterne i Aarhus, og i Østjylland generelt, antallet af anmeldelser om cykeltyverier er nemlig faldende.

I årets første seks måneder blev der i Østjyllands politikreds anmeldt 14% færre cykeltyverier end gennemsnittet for samme periode i 2011 og 2012.

Nedgangen i antallet af anmeldelser kan især mærkes i Aarhus, Randers og Syddjurs Kommuner, der alle ligger med et fald på 14-16%, mens topscoreren er Odder Kommune, hvor antallet af anmeldelser er faldet med hele 28%.

Men faktisk vil Østjyllands Politi gerne have flere anmeldelser.

- Vi har en formodning om, at mange ikke melder det til politiet, hvis de har fået stjålet deres cykel. Det er en rigtig dårlig idé, for det betyder, at vi har meget svært ved at fange og sigte gerningsmændene, fordi det er os, der skal bevise, at der er tale om tyvekoster, når de ikke er meldt stjålne. Desuden kan man ikke få penge fra sin forsikring, hvis ikke cyklen er meldt stjålet hos politiet, siger vicepolitikommissær Lars Bisgaard.

Vicepolitikommissær Lars Bisgaard opfordrer også til, at man skriver sit stelnummer ind på sin telefon, så man med det samme kan ringe til politiet med de relevante oplysninger.

Kilde: Østjyllands Politi.