Højsæson for indbrud

Politiet advarer mod juletravle indbrudstyve

Foto: Colourbox

December er højsæson for indbrudstyvene - og i år er desværre ingen undtagelse. Allerede nu melder Østjyllands Politi om en stigning i antallet af indbrud, og tyvene går typisk efter let omsættelige genstande som tablets, fladskærme, bærbare computere, smartphones, parfume, smykker og kontanter. 

- Døgnet har fået mange mørke timer, og det benytter tyvene sig af. Derfor kan det godt betale sig selv at gøre en indsats for at gøre arbejdet sværere for dem, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, der er leder af Østjyllands Politis særlige indbrudsstab, i en pressemeddelelse. 

Udover at sikre døre og vinduer godt, handler det i høj grad om at få hjemmet til at se beboet ud - for eksempel med tænd/sluk-belysning. Derudover opfordrer Østjyllands Politi til, at man allierer sig med sine naboer. Ikke mindst når man drager på juleferie og julebesøg er det en god idé at få naboen til at parkere i garagen, tømme postkassen og fylde lidt i skraldespanden. 

- Undersøgelser viser, at i områder, hvor man bruger nabohjælp, er der klart færre indbrud end i områder uden nabohjælp. Tyvene bryder sig simpelthen ikke om, at der bliver holdt øje med dem, fortæller Jesper Bøjgaard Madsen. 

Kontakt politiet

Selvom Østjyllands Politi også holder ekstra øje med tyvene i øjeblikket, vil de meget gerne have henvendelser fra borgere, der ser noget mistænkeligt. 

- Det er umuligt for os at være på hver en villavej, og derfor har borgernes observationer stor betydning for os. Vi skal have fat i tyvene, så vi kan undgå indbruddene, og derfor skal man kontakte os, hvis man eksempelvis ser mistænkelige biler eller personer i kvarteret,  siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Du kan kontakte politiet på tlf. 114