Hiv har lav dødelighed

Århus-forskere påviser, at dødeligheden blandt hiv-patienter i tidlig behandling i dag er på niveau med dødeligheden hos sukkersyge-patienter.

Ved en hurtig behandlingsindsats er hiv-patienters dødelighed i dag lige så lav som hos patienter med kroniske sygdomme som sukkersyge.

Det dokumenterer en dansk undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort i det internationale tidsskrift AIDS. Professor Jens Ole Nielsen fra Hvidovre Hospital advarer mod at lade de gode resultater blive en sovepude i en tid, da der aldrig har været flere hiv-smittede i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Hiv-smittedes dødelighed er kun 3,5 gange større end ikke-smittede, hvis de kommer i behandling, mens deres immunforsvar stadig er stærkt. Deres overdødelighed er derimod 15 gange større end hos ikke-smittede, hvis de smittedes immunforsvar er kraftigt svækket ved behandlingens start, viser undersøgelsen.

Bag den står en forskergruppe fra Skejby Sygehus, der gennem en årrække har fulgt samtlige hiv-smittede i behandling i Jylland og på Fyn, i alt 647 personer, og sammenlignet deres dødelighed med ikke-smittede. /ritzau/

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø