Hav- og vindmøllepark på vej til Østjylland

Danmarks største hav- vindmøllepark er nu på vej til Østjylland. Efter planen skal parken bygges mellem Djursland og Anholt.

Danskerne bruger strøm - masser af strøm.
En større del af den strøm skal i fremtiden produceres af vindmøller, og TV 2 | ØSTJYLLAND erfarer i dag, at et flertal ved energiforhandlingerne på Christiansborg har udpeget det østjyske område som hjemsted for en ny gigantisk vindmøllepark.

- Ja, jeg kan bekræfte at der er planer om at anlægge en vindmøllepark i farvandet mellem Djursland og Anholt. Det siger Kim Andersen, skattepolitisk ordfører, MF, Venstre i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er, efter Kim Andersens mening, helt oplagt at placere vindmølleparken i Østjylland. Regionen er nemlig kendt for at være førende indenfor virksomheder, der beskæftiger sig med vedvarende energi-teknologi.

<B>Får positiv betydning for Danmark</B>
- Det her vil befæste vores position som Danmarks center for vedvarende energi-teknologi, og det er noget der både er økonomi og mange arbejdspladser i, siger Kim Andersen.

Hos Socialdemokraterne siger Torben Hansen at planerne er fremragende.

- Vi ser dog gerne, at man får øget Danmarks vindkraft kapacitet med 600 megawatt. Det vil altså kræve yderligere to vindmølleparker udover den planlagte mellem Djursland og Anholt.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 22:20