Ghettoer er tikkende bomber

Ghettoer som Gellerupparken i det vestlige Århus kan eksplodere i en bølge af hærværk og vold, advarer københavnske politifolk og skoleledere.

Det er kun et spørgsmål om tid, før der kommer en bølge af vold og kriminalitet i boligområder, der er ved at være totalt dominerede af dårligt stillede indvandrere og flygtninge. Det forudser danske skole- og politifolk, som til daglig er tæt på en ghetto i København.

Den voksende koncentration betyder, at indvandrerne bliver mere og mere isoleret i egne enklaver, så mange lever i et såkaldt parallelt samfund med et sæt normer, der går stik imod de danske, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I andre lande, blandt andet i England, har disse parallelle samfund skabt baggrund for gadeoptøjer og hærværksbølger.

En af landets største ghettoer, Mjølnerparken på Nørrebro i København, har 97 procent beboere med anden etnisk baggrund end dansk.

- Det er en politisk skandale af dimensioner, at vi har ladet en ghetto som Mjølnerparken opstå. Og vi bliver straffet for det en dag. Vi sidder med en tikkende bombe i det danske samfund, og det er kun et spørgsmål om tid, før den eksploderer, siger Lise Egholm, der er skoleinspektør for den lokale Rådmandsgades Skole.

- Ortodokse og fundamentalistiske kræfter har fået stigende indflydelse i området, efterhånden som danskerne flytter væk, tilføjer hun.

Hun støttes af to unge politifolk, der i et projekt under boligforeningen har forsøgt at skabe en klub for unge kriminelle indvandrere fra Mjølnerparken for at give dem en fritid med indhold.

Politifolkene er overbeviste om, at der en dag kommer en bølge af vold, kriminalitet og hærværk, hvis der ikke sættes ind med massiv forebyggelse.

- Den danske befolkning får et chok en dag. Almindelige mennesker har simpelthen ingen idé om, hvor alvorligt situationen kan udvikle sig. De unge kriminelle indvandrere er fuldstændig ligeglade med danske normer og dansk retsvæsen, siger den ene af politifolkene, Martin Rhodemejer, der sammen med sin kollega opfordrer politikerne til at nedsætte den kriminelle lavalder, fordi de mener, at intet andet vil virke over for de kriminelle unge indvandrere.

Den radikale folketingspolitiker, Naser Khader, er foruroliget over udviklingen. Han har selv været ude for, at pædagoger i en børnehave på Nørrebro spurgte ham, hvad de skulle gøre, når børnene gik rundt og legede, at de slog jøder og amerikanere ihjel, og når de tiljublede Osama bin Laden. /ritzau/

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

20201204-122023-L-1920x1277we

Miljøminister efter sigtelse: - Det er helt uacceptabelt

legeplads sandkasse

Trods mistrivsel blandt busbørn: 48 kommende skoleelever tvinges væk fra den lokale skole

090321 kvæg sulter 19 (1)

Østjyllands Politi sigter Naturstyrelsen for brud på dyrevelfærdsloven

SAS fly

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Dagens mest læste