Gade tørster efter hjemmesejr

Det er seks år siden, Peter Gade sidst vandt Denmark Open. Derfor tørster han efter sejr i Århus.

Det er seks år, siden Peter Gade har vundet badmintonturneringen Denmark Open, men landets bedste herresinglespiller har alle muligheder i 2006, da adskillige navne fra verdenstoppen er fraværende i denne uges turnering i Århus.

Peter Gade er topseedet med sin placering som nummer fire på verdensranglisten, mens Gades onde ånd og verdensmester Lin Dan fra Kina er fraværende sammen med nummer to Lee Chong Wei fra Malaysia og nummer tre Chen Jin fra Kina.

- Jeg ville da gerne have mødt Lin Dan på hjemmebane, men han er her ikke, og det er der ikke noget at gøre ved. Mange fra top 10 er væk i år, og turneringen har da været stærkere. Men det giver en god chance for nogle af de unge danske spillere, som får chancen for at vise noget, siger Peter Gade.

Årsagen til de mange afbud er en invitationsturnering i Kina samt asiaternes forberedelser til Asian Games.

Trods stjernemanglen, så forventer Peter Gade hård modstand, inden han er fremme ved målet om en finale, som står til at blive et opgør mod kineseren Chen Hong.

- Jeg har fået en hård lodtrækning set i forhold til de spillere, der er med. Der er nogle hurdler undervejs, men målet er en finale mod Chen Hong. Min form er glimrende, og det har den været et stykke tid, så det vil være dejligt, hvis jeg kan få udbytte af det. Jeg vandt i Singapore og vil gerne vinde en til turnering i år og har en god chance, siger Peter Gade. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15783">Afbud letter Gades vej til triumf (27/10-06)</A></STRONG>