Fyret cykelboss overvejer fremtiden

Michael Skelde er frustreret over, han ikke har fået en forklaring på sin fyring fra cykelholdet Stölting

Den nu fyrede sportslige leder for cykelholdet Stölting Cykling GmbH, Michael Skelde, overvejer kraftigt, om han er færdig med cykelsporten. Det siger han til Ritzau.

- Siden jeg stoppede med at cykle, har jeg arbejdet på det cykelhold. Det er ikke givet, at jeg skal finde på noget med cykling frem over. Det kan godt være, jeg skal i gang med noget nyt inden for erhvervslivet, siger Michael Skelde.

Fyringen af Skelde kommer få dage efter, at den østjyske sponsor Cult Energy valgte at trække sig fra samarbejdet med Stölting. Men fyringen har, så vidt Michael Skelde er orienteret, ikke noget med Cults tilbagetrækning at gøre.

Michael Skelde fyret efter Cult trak sig

Ingen forklaring

- Jeg har overhovedet ikke fået en forklaring. Jeg var til stede med min advokat, og der fik vi at vide, at jeg var fyret. Jeg spurgte, om de havde en begrundelse, og der sagde de bare "nej". Jeg har ikke nogen som helst idé om, hvordan det hænger sammen, siger Skelde.

Skelde har i en lang årrække stået i spidsen for det østjyske cykelhold Cult Energy, der gennem flere års indsats for et par år siden fik status som Danmarks største cykelhold.

Cult trækker sig som sponsor for Danmarks største cykelhold

Det seneste år har holdet dog balanceret på randen af konkurs. Men overlevelsen blev sikret, da tyske Stölting Group i august trådte til som medsponsor og dermed sikrede økonomien tre år frem.

- Stölting har været i cykelsporten i adskillige år, og den gensidige forståelse for et solidt fundament for alle på holdet tillader os endelig at kunne koncentrere os fuldt ud om at levere resultater på landevejen, sagde Skelde i august til Ritzau.

Michel Skelde var professionel cykelrytter, indtil han stoppede sin karriere i 2007.