Forskel på skattegevinst fra kommune til kommune

Samsøs borgere opnår kun halvt så meget som en borger i Egedal Kommune vest for København.

Borgerne i de kommuner, som får mest ud af regeringens skattepakke, får mere end dobbelt så meget, som borgerne i de mindst begunstigede områder.

Der er stor forskel på, hvordan regeringens skattepakke rammer rundt i landet, hvis den bliver vedtaget i sin nuværende form.

Den gennemsnitlige skattelettelse per borger i Egedal Kommune vest for København er på 3281 kroner per hoved, og kommunen er dermed topscorer. Det viser en beregning på baggrund af regeringens egne tal, som Ritzau har fået indsigt i.

I den anden ende af skalaen ligger Samsø Kommune, hvor de omkring 4000 indbyggere i gennemsnit får 1250 kroner per hoved. Men det hidser ikke Samsøs Venstre-borgmester op.

- Jeg så da helst, at vi fik de store skattelettelser her. Men vi har en del lave indkomster her og også en del ældre, som ikke tjener så meget. Så vores gennemsnitlige lettelse vil være mindre. Regeringens politik er, at dem, der tjener pengene, også skal mærke skattebesparelsen, så vi kan få noget mere beskæftigelse. Og det er umiddelbart fair nok, siger borgmester Carsten Bruun.
/ritzau/