Forlænget hjælp til anbragte unge

Randers Kommune udvider hjælpen til unge over 18, der har været anbragt udenfor hjemmet.

Efterværn hedder det, når tidligere anbragte unge får støtte i tilværelsen også efter, de er fyldt 18 år. Støtten til at finde fodfæste i tilværelsen kan gives til unge op til de fylder 23 år, men det er ikke en medfødt ret: Retten til hjælp afhænger normalt af en individuel vurdering.

Nu tilbyder Randers Kommune, at alle tidligere anbragte unge får ret til hjælp frem til de er fyldt 23.

Ordningen indebærer at man tilbyder faste kontaktpersoner og mere løst tilknyttede kontaktpersoner for de unge.

I den forbindelse søger kommunen personer, der har lyst til at hjælpe: For eksempel ved at bidrage med en enkelt aften med de unge.

- For eksempel en cykelentusiast kan med hjælp fra projektet planlægge en cykeltur for de interesserede unge. En tidligere anbragt kan med hjælp fra projektet arrangere en aften, hvor de interesserede unge kan komme og høre dennes livshistorie og erfaringsudveksle. En komiker kan med hjælp fra projektet arrangere en aften, hvor de interesserede unge kan komme og få sig et billigt grin, skriver projektleder Lea Thomasen fra Børn og Familiecenter Odinsgade i en pressemeddelelse.

- Vi tror og håber på, der findes mennesker i Randers Kommune, der er interesserede i at støtte et fantastisk projekt som vores, udtaler projektlederen.

Randers Kommune er én af 10 kommuner, der deltager i en fireårig forsøgsordning, finansieret af Velfærdsministeriet. 'Projekt Efterværn - Tilbage til fremtiden' startede i august 2009 og består af en projektkoordinator og en projektmedarbejder. I skrivende stund er der 10 unge tilknyttet projektet.

Hvis forsøget bliver en succes, kan ordningen blive gjort permanent.