Forklarer øget sparekrav

Bent Hansen (S) forklarer om de ekstra besparelser og fortæller, at politikerne vil forsøge at sørge for, at det ikke går ud over patientsikkerheden

04:08

1 af 2

Onsdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle, at det planlagte sparekrav i Region Midtjylland bliver større end først antaget.

Tilbage i januar blev det meldt ud, at sparekniven skulle skære 660 millioner kroner i perioden 2016-2019, men det tal bliver nu langt større.

Ekstra udgifter til blandt andet medicin og videreuddannelse til læger sender i stedet beløbet op på 827 millioner kroner - 167 millioner kroner mere end først antaget.

- Vi har budgetlagt efter den økonomiaftale, som vi har indgået, og der var en forventning om, at udgifterne til ny dyr medicin ville stige med cirka 100 millioner kroner i år i Region Midtjylland, og det bliver så alene på det område mindst 50 millioner kroner mere, end vi havde forventet, og så er der andre steder, at udgifterne også stiger. Den stigning fortsætter så ind i 2016, forklarer Bent Hansen (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland, om årsagerne til det øgede sparekrav.

Se: Skal spare 167 mio. kr. mere

Han fortsætter:

- Der er en budgetlov, som er vedtaget bredt i Folketinget, om, at vi ikke må overskride vores budgetter, og derfor er vi nødt til at finde besparelser for at lande på et rundt 0. Og det er rigtig svært, det erkender jeg.

På mandag kommer regionen med forslag til, hvordan de mange penge kan findes ved besparelser de kommende år, men Bent Hansen fortæller, at politikerne vil forsøge at undgå, at det rammer patientsikkerheden.

- Det tror jeg, at alle 41 medlemmer af regionsrådet vil være meget fokuseret på og forsøge at finde nogle besparelser, hvor det ikke er patientnære funktioner. Om det kan lykkes helt, kan jeg ikke love, men det er det, der bliver løftet sløret for på mandag. Men patientsikkerheden og det høje aktivitetsniveau må vi helst ikke give køb på, siger Bent Hansen.

Du kan se hele interviewet med Bent Hansen samt et tv-indslag om besparelserne i videoen øverst på siden.