Forhåbentlig snart slut med kø på E45: Nu åbner ekstra spor

Fra på tirsdag har trafikanterne tre spor i nordgående retning på den østjyske motorvej mellem Skanderborg og Aarhus

Fra på tirsdag åbner et ekstra spor i nordgående retning på E45. Foto: Vejdirektoratet

Siden januar har Vejdirektoratets folk arbejdet intensivt på at udbygge motorvej E45 med et ekstra spor i begge retninger mellem Skanderborg S og Aarhus S. Nu er det første spor på rekordtid klar til bilisterne.

Det er på rekordtid, at vi har fået det ekstra spor på 15 km motorvej klar.

Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet

Fra tirsdag morgen i næste uge bliver det ekstra spor i nordgående retning nemlig åbnet, og inden for 14 dage skulle det ekstra spor i modsatte retning også stå klar.

- Det er på rekordtid, at vi har fået det ekstra spor på 15 km motorvej klar. Vi begyndte at genere trafikanterne i midten af januar, og nu åbner vi så i nordgående retning, siger projektleder Robin Højen Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Håber på mindre kø

Normalt tager det ifølge ham et par år at udbygge en motorvej af den længde, men Vejdirektoratet har været begunstiget med en bred midterrabat.

Læs også Minister om E45-udvidelse: - Vi skal videre!

Projektlederen håber nu på, at de trængselsproblemerne, der ofte er på strækningen, løses.

- Jeg håber, at trafikanterne ikke oplever kø omkring Skanderborg som normalt, og at der bliver hurtigere fremkommelighed, siger Robin Højen Madsen.

Skal lægge ny asfalt

Bilisterne har dog kun det ekstra spor i begge retninger til låns, for når asfaltsæsonen går i gang i foråret 2019, vil der igen blive spærret af i en periode.

- Lige nu ligger der ikke en fin ny belægning på vejen. Så til næste år kommer vi tilbage på motorvejen for at lægge det sidste slidlag, så kørekomforten også bliver god, lyder det fra projektlederen.

Hastigheden på strækningen, der åbner tirsdag, bliver 130 km/t frem til Aarhus S.

I illustrationsvideoen herunder ses det, hvordan motorvejen udbygges: