Forening satser på ikke-religiøse ritualer

Århusianere vil stifte forening for folk, der ikke tror på Gud, og den vil udtænke alternativer til Folkekirkens ritualer.

De ritualer, man forbinder med store begivenheder som dåb, konfirmation og begravelser, domineres i dag af Folkekirken, men ikke meget længere, hvis det står til den nye forening 'Humanistisk Samfund'.

Foreningen er netop nu ved at blive stiftet, og en af initiativtagerne forklarer, ifølge DR Østjylland, behovet for en sådan forening således:

- Hykleriet må på et tidspunkt få en ende. Det kan ikke passe, at man gang på gang skal udsætte sig selv for religiøse ritualer, når man skal markere nogle vigtige overgange i livet, siger Dennis Nørmark fra Århus.

Foreningen vil udtænke ikke-religiøse ritualer til livets store begivenheder.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at lave et alternativ som gerne vil fejre livets overgange uden at skulle være tvunget til at vende det døve øre til alt det, som vi ikke tror på, siger Dennis Nørmark ifølge DR Østjylland.

Kurt Larsen fra Menighedsfakultetet, der arbejder med at nytænke den danske Folkekirke, er positivt indstillet over for den nye forening. Han mener, at konkurrencen er motiverende og generelt en god ting.