Flere vil hjælpe med at lede

Missing People oplever stor medlemstilgang

I mere end tre måneder har foreningen Missing People søgt både til lands og til vands efter den 42-årige Mads Fisker Weiling, som blev fundet død i lørdags.

Foreningen består af helt almindelige danskere, som vælger at bruge deres fritid på at hjælpe i forbindelse med eftersøgninger.

Missing People bliver ofte tilkaldt på opfordring fra de pårørende til en savnet person, som ønsker at få klarhed over deres familiemedlems skæbne.

Siden eftersøgningen af den aarhusianske familiefar blev afsluttet med ulykkelig udgang i weekenden, har flere valgt at melde sig ind i foreningens nyoprettede afdeling i Østjylland.

Ifølge Bo Rasmussen, som er medlem af Missing People Østjylland, er medlemstallet på vej til at blive tredoblet. I dag tæller lokalforeningen 20 medlemmer, men siden lørdag har 40 tilkendegivet, at de ønsker at blive medlem.

For hans eget vedkommende har han valgt at blive frivillig i foreningen for sammenholdets skyld og for at gøre en forskel for de efterladte:

- Man får vished om, hvad der sket med vedkommende, siger Bo Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortsætter:

- Jeg tror, det må være en rar fornemmelse, når man står i den situation, at der er nogen, der er ude at lede.

Hovedorganisationen Missing People Denmark blev stiftet i september 2014 og har i dag omkring 200 aktive medlemmer. Yderligere 200 personer har ansøgt foreningen om medlemskab.