Flere penge til bulede skinner

Regerigen vil afsætte milliardbeløb til genopretning af jernbanenettet - blandt andet mellem Århus og København.

Torsdag indgår regeringen, de Radikale og Dansk Folkeparti et trafikforlig, der betyder, at der afsættes yderligere et milliardbeløb til genopretningen af skinnenettet. Det oplyser flere medier.

Trafikminister Flemming Hansen (K) mødes med de Radikale og Dansk Folkeparti for at lægge sidste hånd på et trafikforlig, der blandt andet indebærer fire milliarder kroner til at få rettet op på skinnenettet.

Pengene kommer oven i puljen på 12 milliarder kroner til den eksisterende skinnegenopretning. 1300 km af i alt 3200 km skinner skal enten udskiftes eller renoveres.

Førsteprioritet er Kystbanen mellem København og Helsingør og hovedstrækningen København-Århus. Dertil skal der skabes større togkapacitet på strækningen mellem København og Ringsted i form af nye overhalingsspor bl.a. ved Ny Ellebjerg og Ringsted.

Den første halve milliard skal allerede bruges til næste år, men der forestår et stort genopretningsarbejde, og passagererne vil derfor tidligst kunne mærke en forbedring om et par år.

- Man kan nu engang ikke køre 180 km/t, mens der går folk og arbejder ved sporene, siger transportminister Flemming Hansen (K) til TV 2 Nyhederne. Ud over de mange milliarder til jernbanerne, er der også i forliget en del penge til vejene, erfarer Berlingske Tidende. /ritzau/